Brukselkowy prawie-sław na słodko / brussels-sprouts coleslaw (sweet)
- plus minus pół kilograma poszatkowanej drobno brukselki
- około 1/2 szklanki suszonej żurawiny (może być mniej)
- około 1/3 szklanki posiekanych migdałów (uprażonych na patelni)
sos:
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżka musztardy dijon
- 1 łyżka syropu z agawy
- 1 ząbek czosnku (posiekany jak najdrobniej)
- szczypta soli
P.S. - surówkę polać sosem na około 3 godziny przed podaniem :-)
Oryginalny przepis znajdziecie TUTAJ :-). W mojej wersji zamiast miodu jest syrop z agawy, no i nie dodawałam sera.
- około 1/2 szklanki suszonej żurawiny (może być mniej)
- około 1/3 szklanki posiekanych migdałów (uprażonych na patelni)
sos:
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżka musztardy dijon
- 1 łyżka syropu z agawy
- 1 ząbek czosnku (posiekany jak najdrobniej)
- szczypta soli
P.S. - surówkę polać sosem na około 3 godziny przed podaniem :-)
Oryginalny przepis znajdziecie TUTAJ :-). W mojej wersji zamiast miodu jest syrop z agawy, no i nie dodawałam sera.
- around 1/2 kg of brussels sprouts
- approx. 1/2 cup of dried cranberries
- approx. 1/3 cup of sliced almonds (toasted)
dressing:
- 1/4 cup of olive oil
- 2 tablespoons apple cider vinegar
- 1 tablespoon of dijon mustard
- 1 tablespoon of agave syrup
- 1 garlic clove (sliced)
- pinch of salt
P.S. - Add dressing around 3 hours before serving :-)
The original receipe you may find HERE :-) . I just switched honey with agave syrup and did not add the cheese.
Komentarze
Prześlij komentarz