niedziela, 4 listopada 2012

peeling do ciała

PEELING DO CIAŁA
  • około 0.5 - 1 szklanka soli (lub cukru, fusów z kawy, etc.)
  • ok. 1/4 szklanki oleju / oliwy
  • olejek eteryczny dla przyjemnego zapachu :-)
Wszystkie składniki wymieszać w miseczce. Jeżeli masa wyjdzie za sucha, dodać nieco więcej oliwy. Jeżeli zbyt mokra, dodać więcej soli / cukru / etc. (czego używaliście). Zapakować do słoiczka lub innego pudełka (najlepiej by było szklane). 
I używać np. co tydzień :-)

Ja używam tego peelingu głównie do stóp. Ponadto zazwyczaj robię z soli, gdyż brązowego cukru nieco mi szkoda (wolę użyć w kuchni) ;-)


kuchenne laboratoriumOrganizator: miszmasz

1 komentarz:

  1. Soli raczej bym unikała. Jeśli gdzieś się trafi niezauważona mała ranka to katastrofa murowana ;) Do tego można kupić zwykły cukier :P nie trzeba "marnować" brązowego. Bycie do przesady tru-eko też nie jest najlepszym pomysłem ;)

    OdpowiedzUsuń