(vegan) wypróbowane: crumble mmmm :-)
Przepis stąd: http://badylarnia.blogspot.com/2012/07/crumble.html
Składniki (wyszło mi 16 malutkich porcji):
- borówki
- maliny (w oryginale były truskawki)
- 6 łyżek mąki żytniej razowej (w oryginale cieciorowej)
- 6 łyżek mąki pszennej
- 8 łyżek poppingu z amarantusa
- 8 łyżek płatków owsianych
- 8 łyżek cukru brązowego (w oryginale cukru pudru)
- 9 dużych łyżek oliwy z oliwek (w oryginale: margaryna wegańska)
Ułożyć owoce.
- maliny (w oryginale były truskawki)
- 6 łyżek mąki żytniej razowej (w oryginale cieciorowej)
- 6 łyżek mąki pszennej
- 8 łyżek poppingu z amarantusa
- 8 łyżek płatków owsianych
- 8 łyżek cukru brązowego (w oryginale cukru pudru)
- 9 dużych łyżek oliwy z oliwek (w oryginale: margaryna wegańska)
Ułożyć owoce.
Resztę składników zagnieść na kruszonkę i ułożyć na owocach.
Zapiekać około 10 minut w 200 stopniach Celsjusza.
(zdjęcia wrzucę jak się wszystko zapiecze :-) )
Komentarze
Prześlij komentarz