środa, 1 sierpnia 2012

(vegan) Warte polecenia: coś dla amatorów owsianki!

Przepis od genialnej osoby :-)) O tutaj: KLIK! 


  • 1 marchewka
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki kaszy jaglanej
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • szklanka wody
  • sól, pieprz kolorowy (do smaku)


Do garnka wlałam wodę, wrzuciłam zblendowaną (nie chciało mi się tarkować) marchewkę, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Gdy zaczęło się gotować, wrzuciłam kaszę jaglaną. Pod koniec gotowania dodałam łyżeczkę oliwy. Gotowałam 15 minut. 

Jak widzicie, dla mnie wyszło dosyć gęste, więc na przyszłość dodam więcej wody :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz